Kubełek na kurczaki i fast casual. Sprawdź, dlaczego restauracja z kurczakiem to doskonały pomysł na biznes

Jeśli marzysz o otwarciu własnego lokalu gastronomicznego i zastanawiasz się, jaki typ gastronomii cieszy się coraz większą popularnością, podpowiadamy: fast casual! Czym dokładnie charakteryzuje się ten segment restauracji i co sprawia, że tak prężnie się rozwija? Dlaczego kurczak po amerykańsku tak świetnie wpisuje się w ten typ lokalu? Poznaj odpowiedź i zainspiruj się! Podczas planowania własnego biznesu, warto wiedzieć, co aktualnie w gastronomii piszczy.

Połączenie idealne

Restauracja typu fast casual to rodzaj gastronomii łączącej cechy fast foodu i restauracji typu casual dining. Gwarantuje wygodę zamawiania i swobodną atmosferę lokali serwujących szybką kuchnię, ale nie znajdziesz w niej śmieciowego jedzenia. Oferowane w niej dania przygotowywane są z lepszej niż w typowych fast foodach jakości składników. Restauracje fast casual proponują zróżnicowane menu, stawiające na jedzenie zdrowe i nieprzetworzone, przygotowane bez użycia sztucznych dodatków.

Kto odwiedza restauracje fast casual?

Restaurację fast casual charakteryzuje także inny niż w lokalach typu fast food profil gościa. Osoby odwiedzające te restauracje szukają jedzenia zdrowszego, lepiej zbilansowanego, wolnego od chemicznych dodatków. Są świadome zagrożeń, jakie niesie dla zdrowia spożywanie wysoko przetworzonej żywności. Właśnie dlatego z chęcią sięgają po ofertę przygotowaną w takich właśnie restauracjach. Nawet jeśli trzeba za nią zapłacić więcej. Dla bywalców restauracji fast casual przede wszystkim liczy się jakość jedzenia. I panująca tam atmosfera.

Lokal, w którym miło spędza się czas

Restauracja fast casual oferuje zarówno wysokiej jakości jedzenie, jak i przyjazną atmosferę. Wystrój w lokalach tego typu zachęca do spędzania w nim czasu. Wygodne sofy, odpowiednie oświetlenie, żywe kwiaty, stonowana kolorystyka sprawiają, że goście nie tylko lubią tam jeść, ale także przebywać. Brak obsługi kelnerskiej sprawia, że atmosfera w tym miejscu jest bardziej swobodna niż w restauracji casual dining. Pozwala na naturalne, mniej formalne zachowanie i sprawia, że wszyscy świetnie się tam czują. To idealne miejsce na obiad dla rodziny z dziećmi, spotkanie nastolatków czy świętowanie z przyjaciółmi.

Pomysł na restaurację fast casual

Co znajdziemy w menu restauracji tego typu? Restauracje fast casual serwują popularne w fast foodach dania, ale w lepszym, zdrowszym wydaniu. Znaleźć więc tam można to, co znamy i lubimy, i to przygotowane z użyciem wysokiej jakości składników. Dobrym przykładem fast casualowego menu jest zestaw dań oparty na kurczaku w złocistej, chrupiącej panierce. Taki pomysł na gastronomiczny biznes proponuje startującym w branży Holly Powder.

Holly Powder to firma, która o kurczaku po amerykańsku wie wszystko, jest producentem najlepszej panierki do kurczaka i dedykowanych gastronomii opakowań jednorazowych. Holly Powder wie, jak kurczaka przygotować, jak go serwować i jak sprzedawać, bowiem od lat specjalizuje się także w udzielaniu wsparcia otwierającym własne restauracje. Według niej tytułowe kubełki na kurczaka wypełnione chrupiącymi kawałkami mięsa serwowane w restauracji fast casual to koncept, który skazany jest na sukces. Co sprawia, że takie połączenie to strzał w dziesiątkę?

Fast casual z kurczakiem w roli głównej

Kurczak w stylu amerykańskim – soczysty w środku, chrupiący na zewnątrz, otulony złocistą, postrzępioną panierką to idealna baza do stworzenia menu o tak naprawdę nieograniczonych możliwościach. Zróżnicowana oferta oparta na apetycznych kawałkach kurczaka to gwarancja sukcesu. Bazuje na daniu, które lubią wszyscy, jednocześnie zapewniając bogaty wybór. Kubełek na kurczaka pełen aromatycznych nuggetsów i frytki to tylko jedna z licznych kulinarnych propozycji na bazie kurczaka, które zaoferujesz gościom. Z kurczakiem w panierce przygotujesz także burgera, wrapa, quesadillę, sałatkę. Dla każdego coś smacznego.

Na wynos, na dowóz. Obowiązkowo

Dania na bazie kurczaka po amerykańsku mają jeszcze jedną, niebagatelną zaletę. Doskonale sprawdzają się w serwowaniu na wynos! To niezwykle ważne – nawet dla restauracji fast casual, która stawia na serwowanie jedzenia w lokalu. Zaoferowanie przez restaurację opcji zamawiania jedzenia z dowozem to obecnie absolutna podstawa. Lockdown i szalejąca na świecie pandemia koronawirusa pokazały, jak bardzo istotny jest – dla sprawnego funkcjonowania gastronomii – taki wariant serwowania dań przez restauracje.

Co najwygodniej spakujesz na wynos do pudełka? Na kurczaka zawsze możesz liczyć

Dania z kurczaka są łatwe do zapakowania i transportowania. Dobrze dobrane pudełka na kurczaka sprawią, że danie dotrze do zamawiającego w nienaruszonym stanie – ciepłe i chrupiące. Ważne jest na przykład, by wybrać takie opakowanie na kurczaka, które uniemożliwia wyciekanie tłuszczu lub posiada praktyczne zamknięcie.

Dzięki temu unikniemy wysypania się zawartości pudełka podczas transportu. Kubełek na kurczaki dobrze wybrać z wieczkiem, a box na kurczaka ze specjalnymi otworami. Dzięki nim danie się nie zaparzy i utrzyma swoją chrupkość. Wybór wytrzymałego, praktycznego opakowania do kurczaka jest w tej sytuacji kluczowy.

Opakowania na kurczaka -ładne pudełko z nadrukiem

Restauracje fast casual stawiają na wysoką jakość. Zarówno serwowanych dań, jak i sposobu ich podania. Dotyczy do serwowania jedzenia zarówno w lokalu, jak i na wynos. Warto zwrócić uwagę, jak restauracje fast casual pakują dania zamawiane na dowóz? Jakie rozwiązania wybierają?

Wykorzystywane przez nie pudełka jednorazowe często są kolorowe, a papierowe torebki na frytki posiadają atrakcyjny nadruk. Opakowanie traktowane bywa jako wizytówka – potrafi wiele o restauracji powiedzieć. Jest także doskonałą przestrzenią do reklamy. Warto to wykorzystać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Prev
Akcesoria kuchenne, których nie może zabraknąć w twojej kuchni

Akcesoria kuchenne, których nie może zabraknąć w twojej kuchni

Każdy z nas przyzwyczaił się do tego, że kuchnia jest miejscem, w którym jest

Next
Modne wnętrza 2022 – jakie trendy będą dominować w przyszłym roku?

Modne wnętrza 2022 – jakie trendy będą dominować w przyszłym roku?

Wraz z początkiem każdego nowego roku kalendarzowego coraz wyraźniej zaznaczają

You May Also Like