Bez ryzyka

Zakupy bez ryzyka

30 dni na zwrot

Nagrody

Nagrody

za opinie w sklepie

Program

Program

lojalnościowy

Dostawa

Darmowa dostawa

dla zakupów za min. 299zł

Filtruj
Dostępność
Nowość
Promocja

Szynkowary

Coraz więcej osób narzeka, że wędliny sprzedawane w sklepach, praktycznie nie zawierają mięsa, są sztuczne lub nie smakują tak, jak powinny. Choć szynkowar nie pomoże w przyrządzeniu pieczonego schabu, to jednak, zgodnie z nazwą, przyczyni się do stworzenia warzonej, gotowanej wędliny, która zaskoczy autentycznym smakiem. Co więcej, to właśnie my mamy pełną kontrolę nad jakością mięsa, możemy go dodać tyle, ile chcemy oraz doprawić wedle uznania. Urządzenia do domowego przygotowywania szynek to doskonała alternatywa do wyrobów przemysłowych, a do tego zdrowsza i z pewnością smaczniejsza.

W praktyce szynkowar to urządzenie wykonane z plastiku lub metalu. Z materiałów, które są bezpieczne przy kontaktach z żywnością, a jednocześnie odporne na zmienne i ekstremalne warunki termiczne. Ma najczęściej budowę cylindryczną i stworzony jest do przechowywania około 1 kg mięsa. Są też modele, które dedykowane są do mniejszych lub większych ilości. Wszystko zależy od konkretnego producenta oraz serii produktu, a także materiałów, z których jest wykonany. W MyKitchen proponujemy uniwersalne produkty Tescoma, które świetnie sprawdzą się w domu.

Jak działa szynkowar z termometrem?

Jego działanie jest proste, jednak przygotowanie domowej szynki, wymaga podążania za instrukcjami oraz przepisem. W najprostszym ujęciu, aby ugotować własną wędlinę, należy włożyć przyrządzone mięso do szynkowaru i docisnąć. Znaczna część modeli ma specjalną sprężynę do dociskania, która dba o to, by szynka była odpowiednio zwarta. Potem dobrze jest odstawić pojemnik do lodówki na około 24-48 godzin. Chodzi o to, żeby mięso się zamarynowało. Kolejnym krokiem jest włożenie szynkowaru do gorącej wody o temperaturze 80-90 stopni. Niektórzy uważają, że woda powinna być nieco chłodniejsza. Ważne, by nie wrzała. Wtedy będzie za gorąca. Szynkowar Tescoma ma dołączony termometr, który pozwala kontrolować temperaturę.

Potem należy postępować wedle przepisu. Po wyjęciu, pojemnik płuczemy chłodną wodą, przecieramy ściereczką i ponownie wkładamy do lodówki na dobę. Wędlina ma stać się bardziej zwarta, po to, by dało się ją dobrze kroić, by się rozwalała. Po tym czasie, szynkę można wyjąć i zjeść ze smakiem. Warto wspomnieć, że szynkowar pozwala także na przygotowanie pasztetu, kiełbasy czy francuskiego specjału mięsnego terrin. Produkt Tescoma ma gratis w postaci wielu przepisów na zdrowe, smaczne oraz proste dania. Dobrze zacząć od tych najłatwiejszych, a potem próbować tych bardziej skomplikowanych.

Szynkowar Tescoma

W MyKitchen oferujemy jedynie produkty najlepszych producentów, dlatego proponujemy szynkowar z termometrem od Tescoma. Jego zaletą jest to, że jest bardzo prosty, minimalistyczny, a w praktyce daje naprawdę duże możliwości. Wyróżnia go już minimalistyczny design i połączenie białej obudowy z czerwonymi, wyrazistymi elementami. Dodatkowo, ten model wyposażony jest w termometr, który zdejmuje z nas brzemię kontrolowania temperatury. Urządzenie posiada też specjalną podstawkę, dzięki czemu pewnie i stabilnie stoi w lodówce, jak i w garnku. Kolejnym dodatkiem jest przykrywką ze sprężyną, która ubija mięso.

Szynkowar Tescoma zbudowany jest z solidnych i trwałych tworzyw sztucznych najwyższej kasy. Doskonale radzi sobie z wysokimi, jak i niskimi temperaturami. Jest też łatwy w pielęgnacji, bo można go przemyć wodą lub rozkręcić i włożyć do zmywarki. Nie należy tego jednak robić z termometrem, który najlepiej wyczyścić ręcznie.

Czytaj więcej >>

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl
NULL